"Strada Potaissa - Piaţa de flori altfel", la a treia ediţie

"Strada Potaissa - Piaţa de flori altfel", la a treia ediţie

USAMV Cluj-Napoca participă şi în 2019 la evenimentul inedit „Strada Potaissa – Piaţa de flori altfel”, care va avea loc de vineri până duminică.

La standul instituţiei de învăţământ superior din oraşul de sub Feleac vor putea fi găsite spre vânzare răsaduri de plante aromatice (mentă, rozmarin, busuioc, cimbrişor, oregano, roiniţă şi aloe vera), uleiuri esenţiale şi apă florală din producţia proprie, prin Disciplina de Fitotehnie de la Facultatea de Agricultură.

De asemenea, Staţiunea de Cercetări Horticole va fi prezentă cu vânzare de arbuşti la ghiveci (buxus, taxus etc), precum şi cu jardiniere cu stoloni de căpşuni.

Vor fi prezenţi şi specialişti de la cele două facultăţi, care vor răspunde întrebărilor despre creşterea şi îngrijirea plantelor.

Evenimentul programat pe strada Potaissa este unul care se bazează pe conceptul de street delivery şi se află la cea de-a treia ediţie.

La această ediţie, suprafaţa de expunere se dublează faţă de anii precedenţi, iar numărul standurilor expoziţionale ajunge la 18. Ne bucurăm extrem de mult de reîntoarcerea pe strada Potaissa a colectivului de la USAMV Cluj-Napoca, care s-a integrat extrem de bine în peisajul urban al străzii. Aşteptăm să ne revedem pe stradă, la fel cum aşteptăm să ne vedem de fiecare dată nişte prieteni dragi cu care să împărtăşim amintiri speciale legate de un loc anume.

Andi Daisler – organizator


„Piața de flori altfel” va fi deschisă între orele 10 şi 23, iar din program nu vor lipsi workshop-uri dedicate celor îndrăgostiţi de plante şi flori, tradiţionalul schimb de plante care a debutat anul trecut cu mare succes, concerte, Festivalul Luminii, statui vivante şi tineri artişti pentru care strada Potaissa devine o scenă.

La ediţia din 2018, „Piaţa de flori altfel” a atras peste 7.000 de vizitatori, în condiţiile în care suprafaţa expoziţională a fost de circa 750 de metri pătraţi, iar acum aceasta a crescut la 2.000 de metri pătraţi.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *