Doi mari fermieri şi-au unit forţele!

Doi mari fermieri şi-au unit forţele!

Doi fermieri mari din vestul ţării şi-au unit forţele pentru a se face mai bine auziţi în capitală.

Dimitrie Muscă, directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici, şi Sebastiano Stoppa, directorul administrativ al Emiliana West Rom Dudeştii Vechi, s-au întâlnit în această săptămână cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cu secretarul de stat în MADR Sorin Roşu Mareş şi cu deputatul Marian Cucşa.

Cei doi vor să apere interesele fermierilor din Banat şi Ardeal, dorind să transmită la Bucureşti problemele cu care se confruntă aceştia.

Considerăm că până acum adevăratele probleme ale fermierilor din regiunea de vest nu au ajuns la urechilor autorităţilor centrale. De aceea noi, eu şi domnul Dimitrie Muscă, reprezentanţii celor mai mari ferme din partea de vest, am decis să ne unim şi să ne facem auziţi la Bucureşti, fiindcă problemele agriculturii din această parte a ţării sunt cele mai neglijate de autorităţile agricole din capitală. La această întâlnire am discutat de marile probleme cu care se confruntă agricultura din vestul ţării.

Sebastiano Stoppa, citat de site-ul banatulmeu.ro


În agricultura din vestul ţării nu există o voce puternică şi răsunătoare care să se audă până la nivel central. Noi ne-am unit forţele şi vrem să prezentăm în mod direct ceea ce se întâmplă în domeniul agricol în regiunea de vest, nu ce se spune la televizor. Asta am relatat şi la întâlnirea cu Călin Popescu Tăriceanu, şeful Senatului României, la Bucureşti. Să nu se mai spună că situaţia este frumoasă şi că se dau subvenţiile la timp. Asta nu s-a întâmplat anul acesta. Se spune la Bucureşti că pesta porcină africană a distrus sectorul crescătorilor de porcine? Eu nu am auzit că preţul cărnii creşte cu 25% înainte de Paşte? Nici asta nu am auzit în cuvântările celor din capitală. Fermierii din Arad şi Timiş trebuie să fie uniţi, pentru a li se auzi vocea, fiindcă vestul României a rămas de izbelişte.

Dimitrie Muscă, citat de site-ul banatulmeu.ro


Marile probleme prezentate de cei doi sunt lipsa irigaţiilor şi a sistemului antigrindină, ravagiile pestei porcine africane, întârzierea subvenţiilor şi preţul cărnii de porc aflat într-o creştere vertiginoasă.

O altă problemă semnalată de aceştia este că firmele de prospecţiuni geologice distrug agricultura în judeţele Timiş şi Arad, iar autorităţile rămân indiferente.

Sursa foto: www.banatulmeu.ro

Lasa un comentariu

2 Comments

  1. Felicitări ma bucur când când se fac lucruri frumoase și bune.

  2. O initiativa excelenta.Propun sa ne aliniem acestei idei si cooperativele din Arad(3) si din Timis(4).Impreuna vom fi o voce puternica.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *