Piaţa "Seminţe cu suflet" a ajuns la Sfântu Gheorghe. Urmează oraşele Ploieşti, Sibiu, Timişoara, Deva şi Chişinău

Piaţa "Seminţe cu suflet" a ajuns la Sfântu Gheorghe. Urmează oraşele Ploieşti, Sibiu, Timişoara, Deva şi Chişinău

Piaţa „Seminţe cu suflet”, iniţiată de un grup de voluntari care şi-a propus să promoveze soiurile autohtone de legume şi fructe, a ajuns astăzi la Sfântu Gheorghe.

Întâlnirea are loc în incinta unui local din centrul municipiului, iar cei interesaţi pot face schimb de seminţe.

„Toţi cei interesaţi sunt aşteptaţi la Szimpla, la prima piaţă organizată în Sfântu Gheorghe, unde se dăruieşte, se primeşte sau se face schimb de seminţe ţărăneşti reproductibile, cu condiţia de a le cultiva, înmulţi şi dărui mai departe. Prin aceste pieţe căutăm să păstrăm şi să răspândim seminţele vechi româneşti reproductibile de legume, pe care încă le mai avem”, au scris organizatorii pe pagina de promovare a evenimentului.

Evenimentul se încheie la ora 14.

Grupul „Seminţe cu suflet”, înfiinţat în urmă cu aproape patru ani, este format din aproximativ 2.000 de oameni din toată ţara pasionaţi de agricultură şi grădinărit, care până în prezent au organizat peste 20 de târguri în cadrul acestui proiect.

În februarie, piaţa „Seminţe cu suflet” va ajunge la Ploieşti, Sibiu, Timişoara, Deva şi Chişinău, iar în următoarele luni şi în alte localităţi din ţară.

Un proiect oarecum asemănător, ce are ca scop revitalizarea livezilor şi salvarea soiurilor tradiţionale aflate pe cale de dispariţie, a fost lansat în anul 2014 de Fundaţia Comunitară Covasna, sub genericul „Un copac pentru generaţia următoare”.

Până în prezent, membrii fundaţiei au distribuit gratuit aproape 10.000 de pomi fructiferi, care au fost plantaţi, în general, în grădini particulare din judeţul Covasna.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *