O nouă sesiune de proiecte pentru irigaţii

O nouă sesiune de proiecte pentru irigaţii

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), prin Direcţia Generală Dezvoltare Rurală – Autoritatea de Management (AM) a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), deschide astăzi o nouă sesiune de primire de proiecte prin PNDR cu o valoare de 200 de milioane de euro.

Această sesiune este pentru sub-măsura 4.3 – Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – componenta infrastructura de irigaţii, potrivit unui comunicat de presă al MADR transmis miercuri.

„În cadrul sesiunii ce urmează a se deschide, aferentă sub-măsurii 4.3, suma disponibilă pentru selecţia proiectelor va fi de 200 milioane euro, depunerea urmând a se face la nivel naţional. Alocarea publică a sub-măsurii este de 441 de milioane de euro, până în prezent fiind lansate 2 sesiuni de depunere proiecte la nivel naţional cu o alocare de 368 de milioane de euro şi una la nivelul zonei ITI Delta Dunării cu o alocare de 7 milioane de euro”, au precizat reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În cadrul sesiunilor deja lansate au fost depuse 233 de proiecte, fiind selectate 199 de proiecte în valoare de 195,8 milioane de euro şi contractate 192 de proiecte în valoare de 187,2 milioane de euro.

Beneficiarii eligibili în cadrul sesiunii vor fi organizaţii sau federaţii ale utilizatorilor de apă pentru irigaţii (OUAI / FOUAI) care sunt înfiinţate în conformitate cu legislaţia în vigoare, constituite din proprietari/utilizatori de terenuri agricole.

Noua sesiune de depunere a proiectelor va fi deschisă până la 31 august 2019, iar finanţarea acordată este 100% nerambursabilă.

„Vor fi finanţate proiectele a căror valoare maximă eligibilă este de un milion euro/ proiect şi care vizează modernizarea infrastructurii secundare de irigaţii, respectiv modernizarea sistemelor de irigaţii aferente staţiilor de punere sub presiune, inclusiv a clădirilor aferente acestora, precum şi racordarea la utilităţi, sistemele de contorizare a apei, inclusiv construcţia/modernizarea bazinelor de colectare şi stocare a apei de irigat”, au adăugat reprezentanţii MADR.

OUAI / FOUAI vor putea primi finanţare pentru achiziţia de echipamente de irigat în limita a maximum 30% din valoarea totală eligibilă a proiectului.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *