"Ziua interacţiunii om-animal", ediţia a 20-a, organizată de USAMV Cluj-Napoca în mediul virtual

"Ziua interacţiunii om-animal", ediţia a 20-a, organizată de USAMV Cluj-Napoca în mediul virtual

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, prin Facultatea de Medicină Veterinară, în parteneriat cu Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), anunță organizarea, pe 1 iunie, a ediției cu numărul 20, aniversară, a evenimentului „Ziua interacțiunii om-animal”.

PRODUS ÎN ROMÂNIA | Serele SupeR, o afacere de succes cu roşii cherry

Din considerente care țin de siguranța participanților, evenimentul se mută în mediul online, sub forma unor webinarii cu teme extrem de interesante.

Având în vedere că trebuie să ținem cont cu toții de măsurile de prevenție a răspândirii virusului SARS-Cov-2, dar fiind și motivați de succesul pe care l-a avut fiecare ediție outdoor a ZIOA de până în prezent, găzduită de campusul USAMV Cluj-Napoca, reuniunea din 1 iunie propune o agendă cu teme generoase din cadrul conceptului ZIOA – Interacțiunea optimă om-animal, prin educație și promovarea respectului față de oameni, animale și mediu.

USAMV Cluj-Napoca

Fiecare webinar va cuprinde 20 de minute de prezentare și zece minute de întrebări şi răspunsuri.

De asemenea, va exista un spațiu de prezentare a materialelor video produse de către partenerii din comunitate (ONG-uri, cabinete, școli, muzee), prin care participanții vor cunoaște povești de succes și valorile acestora.

Reuniunea va fi deschisă de rectorul USAMV Cluj-Napoca, prof. dr. Cornel Cătoi, la ora 9,45, şi de organizatori – prorector USAMV Cluj-Napoca, prof. dr. Andrei D. Mihalca, respectiv conf. dr. Alina S. Rusu (UBB).

Seriile de webinarii din cadrul ZIOA20 vor avea loc în intervalul 10 – 14,30.

Participarea este gratuită, iar accesul online se va putea face doar cu începere de la ora 9,30, când se va da acceptul de intrare în audiența virtuală, la adresa https://meet.google.com/acr-bjgc-qyh?authuser=1.

Agenda ZIOA20 este următoarea:

• 9,45-10: mesaj de deschidere ZIOA20 – rector USAMV Cluj-Napoca, prof. Dr. Cornel Cătoi, prorector USAMV Cluj-Napoca, prof. dr. Andrei D. Mihalca, conf. dr. Alina S. Rusu (UBB).

Seria 1 de webinarii:
• 10-10,30: Cum să ne protejăm sănătatea în interacțiunea cu animalele? (Temă susținută de prof. univ. dr. Andrei D. Mihalca, USAMV Cluj-Napoca);
• 10,30-11: Starea de bine a animalelor de companie (conf. dr. Ciprian Ober, USAMV Cluj-Napoca);
• 11-11,30: sesiune de prezentări materiale video – ONG-uri și instituții participante.

Seria 2 de webinarii:
• 11,30-12: Viața noastră cu pisicile: Mituri și realitate(Psiholog Ana-Maria Băsceanu, Mâț Tomi & Co).
• 12-12,30: Despre legislație și situația câinilor din România: Voce dinspre medicina veterinară socială(Anca Georgescu, Transylvania Animal Care).
• 12,30-13: sesiune de prezentări materiale video – ONG-uri și instituții participante.

Seria 3 de webinarii:
• 13-13,30: Sporturile canine și importanța lor în relația om-câine (Instructor canin Iulia Lazăr, Dresaj Canin Pet Joy Sports).
• 13,30-14: Prevenția cruzimii față de animale prin educație și interacțiuni asistate de animale(Conf. Dr. Alina S. Rusu, Universitatea Babeș-Bolyai);
• 14-14,30: concluzii și mesaj de închidere a ediției online ZIOA20.

Participanții care au confirmat prezența cu materiale video sunt Muzeul de Zoologie al UBB, Vivariul UBB, Animal Society București, Pet Joy Sports Cluj-Napoca, Mâț Tomi & Co, Transylvania Animal Care, Faoro Sport Dogs, Descoperă Natura, iCare, Asociația Incluziv Câini de Terapie Sibiu, Asociația Hip Tep Aiud, Centrul Armonia, Asociația Autism Transilvania, SOR, ASPR (Fabrica de Zâmbete) și OsPN.

Persoanele de contact:

  • din partea USAMV Cluj-Napoca: prof. dr. Andrei D. Mihalca, amihalca@usamvcluj.ro
  • din partea UBB: conf. dr. Alina S. Rusu, alina.rusu@ubblcuj.ro.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/716146758927028/

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *