Două dintre regiunile cele mai specializate în agricultură din Uniunea Europeană sunt din România

Două dintre regiunile cele mai specializate în agricultură din Uniunea Europeană sunt din România

Ţinutul Ileia de pe coasta de vest a Greciei este regiunea cea mai specializată în agricultură, silvicultură şi pescuit din Uniunea Europeană, în condiţiile în care în anul 2017 o cotă de 24,3% din valoarea adăugată brută creată a venit din cultivarea porumbului, tomatelor şi altor fructe şi legume, precum şi din creşterea animalelor şi pescuit, arată datele publicate de Eurostat, citate de Agerpres.

Urmează, în ordine, regiunea Silistra din partea de nord-est a Bulgariei, unde agricultura a fost responsabilă în 2017 pentru 22,8% din valoarea adăugată brută creată în această regiune.

Pe celălalt mal al Dunării, regiunea Călăraşi din România este şi ea puternic specializată în agricultură.

În 2017 a fost responsabilă pentru 20,4% din valoarea adăugată brută în această regiune.

Conform datelor Eurostat, alte regiuni din UE unde agricultura, silvicultura şi pescuitului sunt responsabile pentru aproape 20% din valoarea adăugată brută sunt Pella în Grecia (19,6%), Bjelovar-Bilogora în Croaţia (19,5%), Almeria în Spania (19,2%) şi Ialomiţa în România (18,6%).

AGERPRES

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *