Aproape 17.000 de cereri unice de plată depuse online la APIA

Aproape 17.000 de cereri unice de plată depuse online la APIA

Aproape 17.000 de cereri unice de plată aferente campaniei 2020 au fost depuse online în două zile, după ce Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a instituit primirea acestor cereri prin utilizarea aplicaţiei IPA online, a mijloacelor electronice de comunicaţii şi a sistemului IACS.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor şi pentru a asigura continuitatea finanţării sectorului agricol, prin schemele de plăţi şi măsurile de sprijin pe care le gestionează, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a instituit, începând cu data de 06 aprilie 2020, primirea cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020 prin utilizarea aplicaţiei IPA online, a mijloacelor electronice de comunicaţii şi a sistemului IACS, în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 89/03.04.2020. Astfel, în cele două zile de depunere electronică, s-au depus deja un număr de 16.698 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 111.448 hectare.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură

De asemenea, totalul cererilor unice de plată depuse în perioada 2 martie – 7 aprilie este de 155.063, pentru o suprafaţă de 649.892 de hectare.

În acest context, dorim să asigurăm fermierii de întregul nostru sprijin în parcurgerea acestei etape şi îi îndemnăm, totodată, pe toţi beneficiarii să colaboreze cu responsabilii de dosar de la nivelul centrelor judeţene, respectiv ai centrelor locale, pentru clarificarea/soluţionarea eventualelor probleme pe care le întâmpină, astfel încât să finalizăm cu succes Campania 2020 de depunere/primire a cererilor unice de plată până la data de 15 iunie 2020.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură
Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *