Campania de depunere a cererilor de plată fără penalităţi, la final

Campania de depunere a cererilor de plată fără penalităţi, la final

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură informează că ieri s-a încheiat campania de depunere fără penalități a cererilor unice de plată aferentă anului 2020.

PRODUS ÎN ROMÂNIA | Serele SupeR, o afacere de succes cu roşii cherry

Astfel, în perioada 2 martie – 15 iunie, au fost depuse 826.964 de cereri unice de plată pentru o suprafață totală de 9.814.937,86 hectare.

La o analiză comparativă a datelor, se observă că față de anul anterior numărul cererilor a scăzut cu 17.307 cereri, în timp ce suprafața agricolă a crescut cu 170.206 hectare, ceea ce demonstrează că fermierii sunt tot mai conștienți de importanța comasării terenurilor pentru a crește productivitatea și competitivitatea pe piață. Derulată în condițiile atipice impuse de răspândirea pe teritoriul României a epidemiei de coronavirus, Campania 2020 de primire a cererilor unice de plată a debutat la data de 2 martie, iar în intervalul 6 aprilie – 15 iunie aceasta s-a desfășurat exclusiv în mediul online, pentru a proteja sănătatea salariaților APIA și a beneficiarilor deopotrivă. Încă o dată APIA a demonstrat că este o instituție modernă, adaptată noilor tehnologii și că profesionalismul, forța și unitatea echipei sunt cheia succesului, chiar si în circumstanțe fără precedent, fiind capabilă să se adapteze unor dificultăți administrative excepționale, iar fermierii români au demonstrat că sunt conectați la tehnologia actuală, care reprezintă viitorul unei agriculturi moderne. Precizăm că, în conformitate cu prevederile comunitare și naționale în vigoare, campania de primire a cererilor unice de plată continuă timp de 25 de zile, după data de 15 iunie, cu aplicarea de penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură


Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *