Situaţia la zi a plăţii subvenţiilor pentru fermieri

Situaţia la zi a plăţii subvenţiilor pentru fermieri

Fermierii românii au depus până în prezent 422.806 cereri pentru plata subvenţiilor aferente anului 2020, pentru o suprafaţă de peste 2,7 milioane hectare, a anunţat, astăzi, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

CITEŞTE ŞI: PRODUS ÎN ROMÂNIA | Serele SupeR, o afacere de succes cu roşii cherry

Din numărul total, 284.499 de cereri, pentru o suprafaţă de 2,23 milioane hectare, au fost înregistrate prin mijloace electronice (telecomunicaţii), începând din data de 6 aprilie 2020.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că, până la acest moment, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2020, s-au depus un număr total de 422.806 cereri, pentru o suprafaţă de 2.776.323,58 hectare. Dintre acestea, au fost înregistrate prin mijloace electronice (telecomunicaţii), începând din data de 6 aprilie 2020, un număr de 284.499 de cereri pentru o suprafaţă de 2.237.890,64 hectare.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură

APIA reaminteşte că pentru a respecta prevederile privind distanţarea socială şi a preveni răspândirea pe teritoriul României a epidemiei de coronavirus, dar şi pentru a minimiza pe cât posibil efectele negative asupra activităţilor din sectorul agricol, completarea cererilor unice de plată se realizează pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesând link-ul aplicaţiei IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunţită a utilizării aplicaţiei se găseşte în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul „Asistenţă”.

Potrivit sursei citate, documentele care se ataşează la dosarul cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/paşaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice către centrele judeţene/locale APIA de care aparţin fermierii.

Campania de depunere a cererilor unice de plată se va încheia la data de 15 iunie 2020, în conformitate cu prevederile OMADR nr. 89/03.04.2020 privind depunerea online a cererilor unice de plată aferente anului 2020.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *