România, printre ţările cu cele mai mari vânzări de pesticide

România, printre ţările cu cele mai mari vânzări de pesticide

România s-a situat în anul 2018 pe locul al şaselea în topul statelor membre UE cu cele mai mari vânzări de pesticide, după primii patru producători agricoli din Uniune (Franţa, Spania, Italia, Germania) şi Polonia, arată datele publicate de Eurostat.

PRODUS ÎN ROMÂNIA | Serele SupeR, o afacere de succes cu roşii cherry

În perioada 2011-2018, vânzările de pesticide în UE au rămas stabile la 360 de milioane de kilograme pe an.

Împreună, Franţa, Spania, Italia şi Germania sunt responsabile pentru două treimi din vânzările anuale de pesticide în UE, în frunte fiind Franţa cu peste 80 de milioane de kilograme în 2018.

Comparativ, în România în anul 2018 vânzările de pesticide s-au situat la aproximativ 11 milioane de kilograme pe an.

Când vine vorba de categorii de pesticide vândute, în 2018 cele mai mari volume de vânzări au fost înregistrate la fungicide şi bactericide (45%), urmate de ierbicide (32%), insecticide şi acaricide (11%).

În 2018 comparativ cu 2011, datele Eurostat arată că cele mai mari creşteri ale vânzărilor de pesticide a fost înregistrate în Cipru (94%), Austria (53%), Franţa (39%) şi Slovacia (38%).

Pe de altă parte, cele mai mari scăderi ale vânzărilor de pesticide au fost înregistrate în Portugalia (minus 43%), Irlanda ( minus 28%) şi Cehia (minus 27%).

Alte state care au înregistrat scăderi ale vânzărilor de pesticide sunt Italia, Olanda, Belgia şi România.

Franţa, Spania, Italia şi Germania sunt principalii producători agricoli din UE, reprezentând împreună 51% din suprafaţa totală utilizată în agricultură în UE şi 49% din terenul arabil din UE.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *