USAMV Cluj-Napoca, gazda celei de-a 15-a conferinţe internaţionale de trichineloză

USAMV Cluj-Napoca, gazda celei de-a 15-a conferinţe internaţionale de trichineloză

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, prin Facultatea de Medicină Veterinară, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, organizează, între 26 şi 30 august, cea de-a 15-a conferință internațională de trichineloză.

România a devenit gazdă a conferinței, care se desfășoară din patru în patru ani, după o competiție de dosare cu Polonia și Argentina.

www.s2c.ro

Din țara noastră vor participa la evenimentul găzduit de Cluj-Napoca 15 specialiști, iar 85 vor veni din străinătate, reprezentând 25 de națiuni din Europa, Asia, America de Nord și America de Sud.

Trichineloza este o zoonoză parazitară majoră, responsabilă de mari pierderi economice în rândul suinelor și cu impact social-uman crescut. Datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că infecția umană evoluează în 24% din țările din lume, fiind înregistrate peste 65.000 de îmbolnăviri umane, între 1986 şi 2009, din care peste 28.000 în Romania. În același interval au fost înregistrate și circa 40 de decese, cauzate de diferite specii de Trichinella.

Prof. dr. Călin Gherman, de la USAMV Cluj-Napoca, în calitate de președinte al comitetului local de organizare

Conferința va avea loc la Grand Hotel Napoca, iar ceremonia de deschidere este programată în 27 august, începând cu ora 9.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *