Se modifică actul normativ care prevede acordarea subvenţiei pentru producătorii de usturoi!

Se modifică actul normativ care prevede acordarea subvenţiei pentru producătorii de usturoi!

Actul normativ care prevede acordarea unui sprijin financiar pentru susţinerea producţiei de usturoi va fi modificat, astfel încât cuantumul ajutorului de stat să se majoreze.

Anunţul a fost făcut astăzi, la Botoşani, de ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Petre Daea.

Potrivit acestuia, valoarea subvenţiei va creşte de la 1.000 de euro la hectar, cât a fost stabilit iniţial, la 3.000 de euro la hectar.

Creştem subvenţia de trei ori. Spuneam că am fost în partea de sud a ţării cu domnul preşedinte Dragnea şi oamenii de acolo i-au spus domnului preşedinte să gândim subvenţia pentru că este mult de muncă şi au avut dreptate, motiv pentru care refacem actul normativ şi suplimentăm la 3.000 de euro faţă de 1.000 pe un hectar.

Petre Daea

Şeful de la MADR a participat, astăzi, la târgul expoziţional de ovine, pielicele Karakul, bovine, plante tehnice şi produse tradiţionale, organizat în cadrul Staţiunii de Cercetare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi.

Evenimentul a fost organizat împreună cu Asociaţia Moldoovis, Asociaţia Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice, Asociaţia Crescătorilor de Taurine din judeţul Botoşani, Asociaţia Produs din Botoşani şi Consiliul Judeţean Botoşani, în parteneriat cu Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Botoşani, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi Prefectura Botoşani.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *