Daea contra Oros! Moţiune simplă în parlament împotriva actualului ministru al agriculturii

Daea contra Oros! Moţiune simplă în parlament împotriva actualului ministru al agriculturii

Petre Daea, predecesorul lui Adrian Oros la şefia MADR, a spus astăzi că de la instalarea guvernului condus de Ludovic Orban cursul normal al programelor din agricultură a fost întrerupt, la fel şi dialogul.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care PSD a depus la Senat moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

Dialogul s-a întrerupt de la instalarea guvernului Orban, s-a întrerupt şi cursul normal al programelor din agricultură. În agricultură este inadmisibil, indiferent cine vine la guvernare, indiferent cum îl cheamă pe ministru, indiferent de pregătirea lui, este inadmisibil să întrerupi, pentru că timpul pierdut în agricultură nu se poate recupera. Ceea ce nu faci astăzi este de prisos mâine. Ceea ce nu ai făcut ieri, astăzi nu poţi să aştepţi. Într-un cuvânt, urgenţa şi continuitatea lucrărilor în agricultură sunt cheia pe care trebuie să o ai tot timpul în mâna aceluia care dirijează acest sector de activitate vital pentru economia ţării. Din noiembrie, de la începutul guvernării, toate programele, dar absolut toate programele din agricultură fie au fost blocate, fie au fost întârziate, fie au fost stabilite o serie de mecanisme care să îngreuneze activitatea fermierilor.

Petre Daea

El a adăugat că agricultura este un domeniu vital al economiei „şi al existenţei noastre”, iar acest domeniu „se află într-o situaţie extrem de delicată”.

Serele SupeR – roşii cu gust de roşii

Serele SupeR – roşii cu gust de roşii

Publiée par Agri Suport sur Lundi 6 avril 2020

Primul obiectiv pe care l-au avut în vedere în momentul în care au venit la guvernare a fost acela de a reteza drumul Casei de Comerţ Agro-alimentar Unirea, un instrument excepţional pentru ţară, veriga ce lipsea lanţului de valorificare a produselor agricole, practic, miezul politicii agricole, care stabileşte legătura organică necesară şi utilă între fermier şi consumator. Urmare a acestui abandon, fermierii, în primăvara aceasta, s-au văzut lipsiţi de ajutor, au aruncat producţia, au abandonat, mulţi dintre ei, planul de cultură. A doua direcţie care a fost oprită este aceea de investiţii în principalele obiective statale în domeniul agriculturii, consacrate prin legi, la care au fost aşezate şi sume stabilite pe baza programelor de executare a acestor obiective în domeniul irigaţiilor şi combaterea grindinei şi stimularea precipitaţiilor. În bugetul pe care l-au construit nu au prevăzut sumele necesare pentru continuarea investiţiilor, măcar a acelora care au fost începute.

Petre Daea
Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *