Despăgubirile pentru secetă, alocate de la bugetul naţional, nu din bani europeni

Despăgubirile pentru secetă, alocate de la bugetul naţional, nu din bani europeni

Adrian Oros susţine că fondurile care vor fi alocate pentru despăgubirea agricultorilor afectaţi de secetă provin de la bugetul de stat, nu din fonduri europene.

CITEŞTE ŞI: PRODUS ÎN ROMÂNIA | Serele SupeR, o afacere de succes cu roşii cherry

Prezent astăzi la Botoşani, şeful de la MADR a spus că lipsa precipitaţiilor a afectat aproximativ un milion de hectare de culturi agricole, în special în judeţele din sudul ţării, dar şi din zona Moldovei.

Adrian Oros susţine că în zonele afectate de secetă culturile au fost calamitate în proporţie de 50%, însă procesul de evaluare a pierderilor este în curs de desfăşurare.

Facem o estimare a suprafeţelor, a gradului de afectare, după, o să vedem. Trebuie să identificăm o sumă, pentru că vor fi sume de la bugetul naţional, nu din bani europeni, pentru că am auzit pe unii vorbind de bani europeni pentru despăgubiri la secetă, nu va fi aşa ceva… Vor fi bani de la bugetul naţional. De aceea, trebuie să cuantificăm foarte exact care este dimensiunea pagubelor şi să despăgubim în aşa fel încât să nu creăm inechităţi.

Adrian Oros

Potrivit acestuia, pentru reabilitarea sistemului naţional de irigaţii, ca infrastructură principală, au fost alocaţi, în acest an, 240 de milioane de lei, în timp ce alte 43 de milioane de euro vor fi alocaţi, din fonduri europene, pentru reabilitarea infrastructurii secundare.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *