Adrian Oros: "Solicităm Comisiei Europene utilizarea banilor neaccesaţi de sectorul vitivinicol ca scheme de ajutor pentru viticultorii afectaţi de coronavirus"

Adrian Oros: "Solicităm Comisiei Europene utilizarea banilor neaccesaţi de sectorul vitivinicol ca scheme de ajutor pentru viticultorii afectaţi de coronavirus"

România va solicita Comisiei Europene aprobarea în vederea folosirii sumei de 27 de milioane de euro rămase neaccesate de sectorul vitivinicol şi utilizarea acestor bani sub formă de scheme de ajutor celor afectaţi de pandemia de coronavirus din acest domeniu, a declarat ministrul Adrian Oros în cadrul unei vizite efectuate în judeţul Alba.

PRODUS ÎN ROMÂNIA | Serele SupeR, o afacere de succes cu roşii cherry

Sectorul viticultură a fost foarte afectat, pentru că mare parte din produsele lor se duc spre ceea ce înseamnă HORECA. Am comunicat Comisiei să putem utiliza cele 27 de milioane de euro ca schemă de sprijin pentru toţi cei din sectorul vitivinicol. La nivel european, încă nu este acceptată această formă de sprijin. Vrem să utilizăm bani care au fost dedicaţi sectorului vitivinicol românesc şi pe care îi avem necheltuiţi, 27 de milioane de euro, şi insistăm să-i putem utiliza pe aceştia pentru a-i sprijini pe toţi cei care activează în sectorul vitivinicol.

Adrian Oros

Acesta a mai spus că va participa astăzi la o videoconferinţă cu miniştrii agriculturii din ţările membre ale Uniunii Europene, când va relua acest subiect.

Adrian Oros a adăugat că în data de 18 iunie va discuta şi cu ministrul Julia Klöckner, din Germania, ţară care va prelua preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

O să discutăm concret care sunt priorităţile pe perioada Preşedinţiei Germaniei.

Adrian Oros

Adrian Oros a mai spus că România are la dispoziţie 80 de milioane de euro care au rămas neaccesate din fondurile europene, bani pe care Comisia Europeană permite să fie folosiţi şi care trebuie împărţiţi în sumă forfetară, până la 5.000 de euro pentru fermieri şi până la 50.000 de euro pentru procesatori.

AGERPRES

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *