Regulile pentru pescuit, modificate la două zile de la publicare

Regulile pentru pescuit, modificate la două zile de la publicare

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a adus modificări regulamentului pentru pescuitul recreativ la doar două zile după ce acesta a fost publicat în Monitorul Oficial.

PRODUS ÎN ROMÂNIA | Serele SupeR, o afacere de succes cu roşii cherry

Regulile au fost relaxate pentru a permite pescarilor să socializeze. Aceştia vor trebui să respecte însă regulile stabilite de administratorii locurilor de pescuit, a precizat ministrul Adrian Oros.

S-a scos obligativitatea ca administratorii să impună interzicerea socializării. Administratorii vor permite prezența vizitatorilor în perimetrul de pescuit. S-au scos acele articole referitoare la evitarea socializării cu alți pescari, purtarea măștii până la accesul în perimetrul locului de pescuit.

Adrian Oros

De asemenea, s-a eliminat păstrarea distanți de minimum 1,5 metri între perscarii recreativi și evitarea oricărei forme de socializare cu alți pescari recreativi participanți în aceeași zonă de pescuit.

A rămas ca pescarii să aibă obligativitatea de a lăsa perimetrul de pescuit curat și să respecte cu strictețe regulamentul amenajării piscicole, urmând ca cei care gestionează amenajările piscicole să-și stabilească prin regulament care sunt regulile în interior.

Adrian Oros

El a precizat că noua formă a ordinului a fost trimisă la Ministerul Sănătății.

În varianta inițială, se preciza că pescarii trebuie să păstreze o distanță de zece metri între ei, nu au voie să socializeze, să facă grătar sau să consume băuturi alcoolice.

Sursa: digi24.ro

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *