Numărul ajutoarelor de minimis pentru cultivarea tomatelor ar putea creşte în Caraş-Severin, în acest an echipele direcţiei pentru agricultură reuşind, să înscrie deja 50 de potenţiali beneficiari ai programului, a declarat astăzi, pentru AGERPRES, inginerul Liviu Munteanu, reprezentant al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Caraş-Severin.
„Acest program este foarte important, mai ales pentru judeţul Caraş-Severin, care nu este unul propice pentru cultura legumelor în spaţii protejate, dar s-au reuşit, în anii trecuţi, unele performanţe. Astfel, în 2017 şi 2018, au fost câte 36 de beneficiari în fiecare an. Echipe de specialişti din cadrul direcţiei pentru agricultură judeţeană au început să se deplaseze pe teren chiar din prima lună a anului 2019 şi au reuşit să înscrie, preliminar, 50 de posibili beneficiari ai programului pentru ajutorul de tomate. Pentru că acest program a avut succes în anii trecuţi, avem speranţa că vom avea, poate nu dublu, dar oricum, mai mulţi beneficiari”, afirmă Liviu Munteanu.
Potrivit acestuia, există un deficit de roşii pe piaţa naţională în general şi pe piaţa judeţului Caraş-Severin în special.
Ajutorul de minimis se acordă cultivatorilor de tomate în sere sau solarii, pentru care vor primi echivalentul a 3.000 de euro pe an.
Aceştia trebuie să deţină 1.000 m.p. de sere sau solarii şi o producţie de 2 kg tomate/mp. Pentru a primi cei 3.000 euro pe an, trebuie să facă dovada că au valorificat producţia realizată.
Si noi avem solar dar nu am primit nimic