Creşte ajutorul de minimis acordat crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii

Creşte ajutorul de minimis acordat crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii

În şedinţa de astăzi a guvernului a fost aprobată o hotarâre care modifică şi completează HG nr. 500/2017 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”.

Prin prezentul act normativ se reglementează valoarea sprijinului financiar acordat crescătorilor de ovine pentru anul în curs, reprezentând ajutor de minimis, aceasta crescând de la un leu până la maximum doi lei pe kilogram lână comercializată.

Acordarea schemei de minimis vizează menţinerea activităţii de creştere a ovinelor, stabilizarea veniturilor şi evitarea depopulării satelor şi totodată conduce la diversificarea producţiilor obţinute în acest sector prin valorificarea lânii.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis, respectiv, 30.000 de lei, prevăzute de prezenta hotărâre, se asigură din bugetul repartizat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinaţie, cu încadrarea în bugetul aprobat pentru direcţiile pentru agricultură judeţene pe anul 2019.

Foto: monitorulbt.ro

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *