Cooperare mai strânsă între fermierii din România şi Republica Moldova

Cooperare mai strânsă între fermierii din România şi Republica Moldova

Alexandru Ţachianu (foto), secretar de stat în MADR, a fost prezent ieri la Cahul, unde a deschis seria de sesiuni regionale organizate de Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni (AOAMP) în colaborare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din Republica Moldova și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România, în cadrul proiectului „Parteneriat pentru dezvoltarea durabilă a mediului rural din România și Republica Moldova”.

La această reuniune a fost prezent, de asemenea, Iurie Ușurelu, secretar general de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din Republica Moldova.

Scopul evenimentului l-a reprezentat inițierea și dezvoltarea cooperării dintre fermierii și antreprenorii celor două state vecine, facilitarea schimbului de cunoștințe și crearea de conexiuni pentru parteneriate publice private, precum și valorificarea oportunităților de investiții în agricultură, cu sprijinul experților din ministerele de resort.

În urma discuțiilor au fost identificate obiective comune precum sprijinirea micilor fermieri în crearea de piețe de desfacere pentru valorificarea produselor, necesitatea de a asigura populației produse agroalimentare competitive, garantarea siguranței alimentare şi dimensionarea producției în condițiile globalizării.

În cadrul intervențiilor susținute s-a agreat continuarea dialogului instituțional în beneficiul fermierilor, experiența europeană a Românieidar și a Republicii Moldova contribuind la punerea bazei pentru o agricultură performantă în regiune.

Foto: foodbiz.ro

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *