Sprijin de la guvern pentru fermierii care cultivă tomate şi usturoi

Sprijin de la guvern pentru fermierii care cultivă tomate şi usturoi

Guvernul a adoptat două hotărâri cu privire la programe destinate susţinerii agricultorilor care cultivă tomate şi usturoi.

„Este vorba, pe de-o parte, de continuarea programului de sprijin al producţiei de tomate în spaţiu protejat, este al treilea an în care se desfăşoară. Suma acordată aplicării acestei scheme de ajutor de stat este în valoare de 50 de milioane de euro, se asigură din bugetul pentru anul 2019, valoarea ajutorului de minimis este de 3.000 de euro pe beneficiar pe an. Sumele se plătesc într-o singură tranşă, cererea de înscriere în program se depune la direcţiile pentru agricultură judeţene, până cel târziu la data de 20 martie, pentru producţia valorificată în perioada ianuarie – mai, respectiv data de 15 septembrie, pentru tomatele valorificate în perioada noiembrie – 20 decembrie”, a informat purtătorul de cuvânt al guvernului, Nelu Barbu.

Nelu Barbu

El a adăugat că executivul a decis şi instituirea unei scheme de ajutor de minimis pentru susţinerea producţiei de usturoi românesc.

„Această schemă se va desfăşura pe o perioadă de trei ani, respectiv 2019-2021. Sprijinul financiar este de 1.000 de euro pe hectar cultivat şi se calculează proporţional cu suprafaţa de pe care s-a obţinut o cantitate minimă de 3.000 de kilograme pe hectar. Bugetul pe anul acesta este de două milioane de euro”, a precizat Barbu.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *