VIDEO | Aglomeraţie în aeroportul din Cluj-Napoca. Aproape două mii de români pleacă astăzi în Germania pentru a lucra în agricultură

VIDEO | Aglomeraţie în aeroportul din Cluj-Napoca. Aproape două mii de români pleacă astăzi în Germania pentru a lucra în agricultură

Aproape două mii de persoane din mai multe judeţe au venit, astăzi, la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca pentru a se îmbarca în curse charter cu destinaţia Germania pentru a lucra în agricultură.

CITEŞTE ŞI: Măsura anunţată astăzi de guvern care îi priveşte şi pe fermieri

Douăsprezece curse spre Berlin, Baden-Baden şi Dusseldorf sunt programate în cursul zilei de astăzi.

Deşi primul zbor a plecat la ora 13, organizatorii care duc muncitori din județe din Transilvania și Moldova la muncă în agricultură i-au adus pe aceștia de dimineață. Iar oamenii stau în parcarea din fața aeroportului, este vorba despre aproximativ 1.800 de persoane.

David Ciceo – directorul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca

Conducerea aeroportului a cerut sprijinul Prefecturii, Jandarmeriei și Poliției pentru gestionarea situației.

Alte curse charter spre Germania cu muncitori sunt programate să plece sâmbătă și duminică.

Zborurile de astăzi sunt programate până la ora 21.

Pe de altă parte, firma de recrutare care a adus muncitorii pe aeroportul clujean va fi anchetată, a dezvăluit prefectul Mircea Abrudan.

Organizarea sosirii persoanelor la Aeroportul din Cluj aparține unui operator privat, o firmă de recrutare, care va fi anchetată pentru modul în care a gestionat acest lucru. Situația a fost gestionată prost, oamenii au fost aduși grămadă cu autocarele la Cluj-Napoca în cursul dimineții în condițiile în care zborurile charter spre Germania erau programate să decoleze de la ora 13 până la ora la 21. Când ajung atâția oameni odată nu se mai poate respecta distanțarea socială. Au fost luate măsuri de intrare controlată în aerogară, problema e în exterior. Oamenii au venit în autocare împreună, în avion vor merge tot împreună.

Mircea Abrudan – prefectul judeţului Cluj

Muncitorii pleacă în Germania pentru a culege sparanghel şi căpșuni. Unii dintre ei nu știu însă ce fel de munci vor presta în agricultură.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *