Silozuri modernizate de chinezi în România

Silozuri modernizate de chinezi în România

Brise Group Constanţa, un mare jucător din comerţul cu cereale şi inputuri agricole, a încheiat un parteneriat în valoare de 50 de milioane de euro pentru dezvoltarea silozurilor cu fondul de investiţii CEE Equity Partners, finanţat de guvernul Chinei, relatează Ziarul Financiar într-un articol semnat de Florentina Niţu.

Grupul controlat de omul de afaceri Marius Bucur vrea să modernizeze şi să dezvolte cele 15 silozuri de cereale pe care le deţine.

Pentru finalizarea tranzacţiei este ne­vo­ie de avizul Consiliului Concurenţei, mai notează Ziarul Financiar.

Dacă nu vor fi probleme, pro­iectul va deveni operaţional la începutul cam­paniei agricole, adică după 1 iunie.

Fondul chinez va investi cele peste 50 de milioane de euro în modernizarea, integrarea, dezvoltarea şi construcţia unor hub-uri logistice şi silozuri de cereale uşor accesibile pe întreg teritoriul României, menţionează sursa citată.

Conform datelor Brise, compania dispune de silozuri şi baze de recepţie cu o capacitate de 350.000 de tone.

CEE Equity Partners este un fond de in­ves­tiţii cu capital privat şi a fost înfiinţat ca ur­mare a unei iniţiative a guvernului chinez de a sprijini dezvoltarea Europei Centrale şi de Est.

Brise Group Constanţa este unul dintre cei mai importanţi tra­deri de cereale independenţi din România.

Cea mai mare companie din grupul românesc a avut în 2017 o cifră de afaceri de 640 de mi­lioane de lei (aproximativ 130 de milioane de euro), conform Ministerului Finanţelor Publice, relatează Ziarul Financiar.

Sursa foto: Ziarul Financiar / www.zf.ro

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *