Compania finlandeză Antti Teollisuus îi invită pe fermieri la evenimentul pe care îl va organiza vineri, 17 mai, cu începere de la ora 11, în cadrul fermei Agroindustriala Petim SA din localitatea timişeană Peciu Nou, reşedinţa comunei cu acelaşi nume situată la aproximativ 25 de kilometri de Timişoara.
La „Ziua Antti”, fermierilor le vor fi prezentate uscătorul mobil Antti Wagon C410 şi sistemul de depozitare alcătuit din patru silozuri cu bază conică având o capacitate de depozitare totală de 2.000 de tone instalate la Peciu Nou.
Va fi prezent şi domnul Jouni Virtaniemi, directorul comercial al companiei ce îşi are sediul în regiunea finlandeză Salo.
Fermierii vor putea adresa întrebări cu privire la sistemul de condiţionare şi depozitare a cerearelor pe care îl vor prezenta reprezentanţii companiei Antti Teollisuus, putând vorbi şi cu beneficiarul acestor echipamente, domnul Marius Mureşan.
Antti Teollisuus are o experienţă de aproape şapte decenii în deservirea sectorului agricol. A fost înfiinţată în anul 1952 şi încă de atunci oferă produse şi soluţii remarcabile pentru gestionarea cerealelor.
Echipamentele companiei finlandeze sunt ideale pentru fermele româneşti în ceea ce priveşte capacitatea, dimensiunea, uşurinţa operării şi asamblării, pentru o creştere a profitabilităţii.
Citeşte şi articolul: Importanţa uscării şi stocării cerealelor
Antti Teollisuus a fost începută ca o afacere de familie şi a rămas aşa. Aparţine şi în prezent de membrii fondatori, familia Isotalo. Are 150 de angajaţi permanenţi, posturile fiind suplimentate cu muncitori sezonieri pentru deservirea perioadelor de vârf de producţie.
Producţia fabricii din regiunea Salo se împarte în două categorii:
- Agricultură – fabricarea de uscătoare de cereale, tehnică de transport de cereale şi silozuri;
- Uşi pentru cabinele vaselor de croazieră, Antti Teollisuus fiind cel mai important producător la nivel mondial.
Uscătoarele mobile ale companiei finlandeze sunt concepute să lucreze în condiţii de temperaturi scăzute şi umiditate ridicată, putând funcţiona, aşadar, în orice zonă climatică.
Acest lucru reiese din piaţa reală de exporturi. Echipamentele menţionate sunt la mare căutare în Finlanda, Suedia, Norvegia, Rusia, Estonia, Lituania, Letonia, Kazahstan, Ungaria, România, Rwanda şi Uganda.
România este una dintre ultimele pieţe pe care a intrat Antti Teollisuus.
Compania finlandeză este prezentă în mod direct pe piaţa din ţara noastră începând cu anul 2015, oferind suport tehnic distribuitorilor săi prin managerul zonal Dorin Berke.
Uscătoarele mobile se adresează atât marilor fermieri, cât şi celor cu producţii mai mici, gama pusă la dispoziţie agricultorilor fiind una largă.
Sistemele de condiţionare şi depozitare a cerealelor sunt prezente în toate regiunile ţării, agricultorii români începând să înţeleagă necesitatea acestor echipamente în fermele lor.
Cel mai important produs al gigantului din nordul Europei este uscătorul mobil Antti Wagon C410. Lansat în 2018, acesta dispune de o capacitate de 41 de metri cubi şi are un arzător cu puterea de 1.500 de kilowaţi care poate funcţiona pe gaz natural sau pe GPL.
Acest echipament s-a vândut deja în România către doi beneficiari, la Pătrăuţi (judeţul Suceava) şi la Peciu Nou (judeţul Timiş), unde poate fi văzut în data de 17 mai, la evenimentul „Ziua Antti”.
„Produsele noastre sunt concepute special pentru nevoia de uscare a fermierilor. Achiziţionarea unui uscător de cereale reprezintă o investiţie importantă pentru o exploataţie agricolă şi într-un timp foarte scurt beneficiarul îşi recuperează banii. Preţul plătit pentru un asemenea echipament este recuperat după două-trei sezoane de uscare. Ne adresăm în special fermierilor, echipamentele sunt concepute special pentru nevoia unui fermier”.
Dorin Berke – manager zonal al companiei finlandeze Antti Teollisuus
Suntem interesați dar nu putem veni la prezentarea dv.