Prima videoconferinţă cu oficialii europeni

Prima videoconferinţă cu oficialii europeni

Practicile comerciale neloiale şi regulamentul privind băuturile spirtoase au fost două din temele discutate în videoconferinţa de astăzi convocată de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, cu o serie de oficiali europeni.

Au participat preşedinţii şi vicepreşedinţii grupurilor de lucru de la Bruxelles, experţi din cadrul Unităţii pentru Pregătirea Consiliului Preşedinţiei UE, precum şi secretari de stat şi directori generali din structurile implicate în procesul de exercitare a preşedinţiei Consiliului UE.

Videoconferinţa a avut ca scop analiza activităţii desfăşurate până în prezent pe baza programului lunar, mai exact stadiul în care se află aceasta în etapa premergătoare Consiliului AgriFish, care va avea loc în data de 28 ianuarie.

În cadrul pachetului legislativ Politica Agricolă Comună – post 2020 s-au analizat dosarul privind planurile strategice, regulamentul nr.1306/2013 privind finanţarea, managementul şi monitorizarea PAC şi regulamentul 1308/2013 privind organizarea comună de piaţă a produselor agricole (OCP), precum şi corespondenţa cu Secretariatul General al Consiliului.

Ministrul Petre Daea a prezentat agenda pentru perioada următoare. Astfel, s-a stabilit ca următoarea videoconferinţă să se desfăşoare luni pentru a fi analizate subiectele ce se vor afla pe ordinea de zi a şedinţei Comitetului Special pentru Agricultură (CSA).

Sursa foto: madr.ro

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *