Mesajul şefului ANSVSA pentru producătorii de alimente

Mesajul şefului ANSVSA pentru producătorii de alimente

Respectarea cu stricteţe a regulilor privind siguranţa alimentelor şi a celor de igienă personală garantează siguranţa comercializării alimentelor, deoarece nu există dovezi că virusul actual se transmite prin alimente, le-a transmis astăzi preşedintele ANSVSA, Robert Chioveanu, producătorilor de alimente.

CITEŞTE ŞI: Uniunea Europeană critică decizia României de a interzice exporturile de produse agricole

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a organizat o videoconferinţă la care au participat asociaţiile din industria de morărit şi panificaţie, ale producătorilor tradiţionali, ale reţelelor comerciale, dar şi reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Evenimentul a fost organizat în contextul în care ANSVSA a postat pe site-ul său Ghidurile privind siguranţa alimentelor în contextul pandemiei de Covid-19 transmise de Comisia Europeană, de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimente şi Agricultură şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

„Respectarea cu stricteţe a regulilor privind siguranţa alimentelor, a celor de igienă personală şi de informare adecvată a consumatorilor garantează că produsele alimentare comercializate sunt sigure, cu atât mai mult cu cât nu există dovezi ştiinţifice că virusul responsabil de COVID-19 se transmite prin alimente”, le-a transmis preşedintele ANSVSA participanţilor la videoconferinţă.

Documentul „Covid-19 şi siguranţa alimentelor: ghid pentru operatorii din industria alimentară” a fost elaborat de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO) în colaborare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), iar Comisia Europeană a elaborat ghidul „Covid-19 şi siguranţa alimentelor”, potrivit ANSVSA.

În cadrul videoconferinţei, reprezentanţii ANSVSA au prezentat participanţilor principalele elemente ale ghidurilor, dar şi acţiunile de verificare şi control realizate în contextul actual, pentru asigurarea siguranţei produselor alimentare comercializate.

Reprezentanţii asociaţiilor prezente la videoconferinţă au menţionat că sunt informaţi despre regulile şi bunele practici pe care trebuie să le aplice şi că iau toate măsurile pentru implementarea adecvată a cerinţelor legislative pe care trebuie să le respecte.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *