Expoziţia Banat Agralim îi aşteaptă pe fermieri să-i treacă pragul

Expoziţia Banat Agralim îi aşteaptă pe fermieri să-i treacă pragul

De vineri până duminică, fermierii sunt invitaţi la ediţia cu numărul 17 a târgului de agricultură şi industrie alimentară Banat Agralim, ce va avea loc în campusul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara.

Şi-au anunţat participarea aproape 200 de expozanţi.

Expoziţia, cea mai mare de până acum, după cum a descris-o rectorul Cosmin Alin Popescu, va fi structurată pe şase sectoare – agricultură, horticultură şi silvicultură, creşterea animalelor, industrie alimentară şi ambalaje, cinegetică şi cercetare-inovare-extensie universitară-finanţare.

Vor fi prezente mai multe institute de cercetare, reprezentanţii acestora urmând să pună la dispoziţia fermierilor informaţii despre noi hibrizi şi tehnologii, după cum a punctat Marinel Horablaga, directorul staţiunii de cercetare-dezvoltare agricolă Lovrin.

În sectorul de mecanizare vor fi prezente 18 companii cu oferte de tractoare, maşini şi utilaje agricole. Şi-au anunţat prezenţa şi expozanţi din Serbia.

Este a 17-a ediţie pe care o organizăm împreună cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului. Numărul expozanţilor a crescut de la un an la altul, la această ediţie urmând să avem circa 200 de expozanţi din mai multe domenii.

Florica Chiriţă – directorul executiv al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş

Este un eveniment la care universitatea noastră ţine foarte mult. Vreau să subliniez importanţa unei zone expoziţionale pentru municipiul Timişoara. Sâmbătă şi duminică vor fi demonstraţii de echitaţie, la Ziua Calului.

Cosmin Alin Popescu – rectorul USAMVB

Expoziţia Banat Agralim, din campusul USAMVB situat în Calea Aradului nr. 119, va începe vineri, la ora 11. Programul primei zile se va încheia la ora 19. Sâmbătă şi duminică, târgul agricol de la Timişoara va fi deschis între orele 10 şi 19.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *