Controale în trafic pentru depistarea transporturilor ilicite de porci!

Controale în trafic pentru depistarea transporturilor ilicite de porci!

ANSVSA a început astăzi, alături de Poliția Română, controalele în vederea sancționării celor care transportă porci ilicit, contribuind la exinderea pestei porcine africane.

CITEŞTE ŞI: Tehnologie finlandeză pentru fermierii români

Acestea vor continua până în 6 ianuarie.

Avem un plan de acțiune, controale în trafic cu Poliția Română. Cei cu porcul in portbagaj vor fi sanctionați în lipsa documentelor și actelor de transport.

Robert Chioveanu, președintele ANSVSA

Președintele ANSVSA a adăugat că pregăteşte o strategie alături de un grup de lucru format din specialiști din mediul public si privat.

Am venit într-o plină criză la ANSVSA. Proiectul meu este de elaborare a unui plan de combatere a pestei porcine. Nu putem vorbi de prevenție. Trebuie să avem o nouă strategie. Avem un grup de lucru, am adus specialiști din privat și stat. Am făcut un plan pentru circulația animalelor, pentru siguranța lor, pentru verificări în trafic. Vom acționa central. Împreună cu fermierii și cu industria cărnii să ne asumăm planul de combatere a Pestei. Vom lua, împreună cu Ministerul de Interne și cu Ministerul Mediului, principalele măsuri pe termen mediu și lung.

Robert Chioveanu, președintele ANSVSA

Robert Chioveanu a mai declarat că pesta ar putea fi eradicată complet abia peste cinci ani.

Elaborarea planului va fi terminată la sfârșit de decembrie, început de ianuarie. Nu este posibil să lupte numai ANSVSA. În cinci ani am putea să avem zonele libere.

Robert Chioveanu, președintele ANSVSA

În vederea găsirii unor soluții, Robert Chioveanu a spus că va călători la Bruxelles alături de ministrul agriculturii, Adrian Oros.

Între 16 şi 18 decembrie voi fi la Bruxelles cu ministrul agriculturii, Adrian Oros, pentru a găsi soluții concrete pentru pesta porcină. Ei au o atitudine sceptică, nu cred în noi. În urmă cu două săptămâni, doi comisari europeni ne-au spus că avem măsuri bine scrise dar inaplicabile.

Robert Chioveanu, președintele ANSVSA

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *