Petre Daea s-a întâlnit cu... berarii României

Petre Daea s-a întâlnit cu... berarii României

Petre Daea a participat, astăzi, la o întâlnire de lucru organizată la sediul MADR cu reprezentanţii Asociaţiei Berarii României.

Ministrul agriculturii a dorit să cunoască problemele cu care se confruntă acest sector pentru a-şi oferi sprijinul.

În cadrul discuţiilor au fost abordate teme precum acordarea de sprijin pentru materia primă utilizată la producerea berii, înfiinţarea de noi plantaţii de hamei, legislaţia privind produsele de protecţia plantelor omologate şi utilizate pentru hamei.

Daea a subliniat că industria berii constituie un exemplu prin faptul că procesează intern materiile prime din agricultura românească şi creează un lanţ valoric cu efecte economice pozitive.

În fabricarea berii, hameiul şi orzoaica provin din surse autohtone într-o proporţie considerabilă de 70%.

„Cele peste 4.000 de locuri de muncă din industria berii generează şi altele în domenii conexe, precum industria ambalajelor, a transporturilor, utilităţilor, în zona de marketing şi publicitate, scopul activităţii fiind acela de a folosi în întregime materia primă din ţară”, a afirmat şeful de la MADR.

Totodată, Petre Daea a dat asigurări că Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale sprijină parteneriatul dintre fermierii români şi berari în folosul dezvoltării acestei ramuri importante a industriei alimentare.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *