Deputaţii vor înfiinţa o comisie tehnică cu privire la solicitarea sindicatelor din silvicultură

Deputaţii vor înfiinţa o comisie tehnică cu privire la solicitarea sindicatelor din silvicultură

Comisia de Agricultură din Camera Deputaţilor va organiza luni o comisie tehnică cu privire la solicitarea sindicatelor din silvicultură pe marginea proiectului care modifică Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi forestiere, a declarat, astăzi, preşedintele Comisiei pentru agricultură şi silvicultură din Camera Deputaţilor, Alexandru Stănescu (foto), citat de Agerpres.

„Am avut o întâlnire cu sindicatele Consilva, reprezentate de preşedintele sindicatului, domnul Silviu Geană, şi de alţi cinci colegi şi de domnul deputat Ion Tabugan, care este specialist în păduri. Am discutat despre iniţiativa pe care o contestă ei. Le-am spus că această iniţiativă nu va fi câteva săptămâni pe ordinea Comisiei de Agricultură pentru că întâmplător avem alte priorităţi acum şi am stabilit ca luni, la ora 14, să avem o întâlnire cu ministrul Pădurilor şi Apelor, directorul Romsilva, reprezentanţi de la Academia Română, delegaţia care a fost astăzi de la sindicate şi colegi parlamentari de la mai multe partide. Probabil că luni vom lua şi o decizie legată de ceea ce contestă sindicatele din Consilva”, a spus Alexandru Stănescu, conform sursei menţionate.

El a menţionat că nu se poate vorbi de o decizie cu privire la un aviz favorabil sau negativ pentru că acesta va fi dat de Comisia de Agricultură iar acesta este formată din 25 de parlamentari.

De asemenea, Silviu Geană a afirmat, la ieşirea de la discuţii, că în situaţia în care nu se va da curs favorabil solicitării sindicatelor, de respingere a proiectului de lege, vor continua acţiunile de protest, inclusiv pe data de 26 martie.

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură Silva au pichetat astăzi, între orele 10 şi 14, Camera Deputaţilor, iar principalele solicitări au vizat respingerea proiectului care modifică Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi forestiere şi înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru cercetarea retrocedărilor abuzive de păduri.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *