Comisarii europeni, răsfăţaţi la Bucureşti cu produse româneşti devenite mărci protejate în UE

Comisarii europeni, răsfăţaţi la Bucureşti cu produse româneşti devenite mărci protejate în UE

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker (foto), a declarat, la Palatul Victoria, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, că echipa de comisari a fost tratată regeşte.

„Noi, comisarii, suntem trataţi ca nişte prinţi aici, la Bucureşti, totul este perfect organizat, ceea ce este de bun augur pentru continuarea evenimentelor”, a spus Juncker.

Conform site-ului stiripesurse.ro, la prânzul cu care premierul Viorica Dăncilă i-a desfătat pe oficialii europeni au fost aduşi cântăreţi de muzică populară.

Îmbrăcaţi în costume tradiţionale româneşti, aceştia au întreţinut atmosfera, menţionează surse guvernamentale pentru sursa citată.

Luxemburghezul Jean-Claude Juncker a gustat momentul şi a fredonat câteva versuri în limba ţării sale.

La început a fost o degustare de produse româneşti, de la ţuică, palincă, păstrăv în brad şi zacuscă cu somn/macrou, la ciuperci, cozonac, cornuleţe, dulceaţă de nuci verzi şi magiun de Topoloveni.

Comisarii europeni au gustat multe produse care sunt mărci româneşti protejate în Uniunea Europeană – telemea de Ibăneşti, salam de Sibiu, novac afumat din Ţara Bârsei, scrumbie de Dunăre afumată, cârnaţi de Pleşcoi, caşcaval de Săveni, telemea de Sibiu, salată de icre de ştiucă de Tulcea şi salată tradiţională cu icre de crap.

Oficialii europeni prezenţi în capitală au servit şi sărmăluţe în foi de viţă şi de varză, friptură de porc de mangaliţa şi prăjitură cu crustă de bezea cu nucă şi cremă de vanilie.

Foto: Adrian Pîclişan

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *