Consultare publică privind politica de promovare a produselor agroalimentare

Consultare publică privind politica de promovare a produselor agroalimentare

Comisia Europeană a lansat o consultare publică privind politica UE de promovare a produselor agricole şi alimentare, în cadrul unei evaluări globale a politicii actuale.

CITEŞTE ŞI: PRODUS ÎN ROMÂNIA | Serele SupeR, o afacere de succes cu roşii cherry

Consultarea urmăreşte să înregistreze reacţiile cetăţenilor şi ale părţilor interesate cu privire la eficacitatea şi relevanţa măsurilor actuale, la coerenţa acestora cu acţiunile UE din alte domenii şi cu privire la valoarea adăugată a implementării acestei politici la nivelul UE.

Obiectivul politicii UE de promovare a produselor agricole şi alimentare este stimularea competitivităţii şi a consumului produselor provenind din UE, în interiorul şi în afara Uniunii Europene.

Acţiunile de promovare contribuie la sensibilizarea consumatorilor cu privire la meritele produselor agricole şi ale metodelor de producţie din UE şi sunt menite să facă cunoscute produsele cu indicaţii geografice protejate şi produsele bio.

Consultarea va fi deschisă timp de 18 săptămâni, precizează Comisia Europeană.

Produsele agricole şi alimentare europene sunt bine cunoscute pentru nivelurile lor ridicate de siguranţă şi de calitate. Politica noastră de promovare contribuie la menţinerea acestei reputaţii bune şi la sprijinirea competitivităţii produselor noastre la nivel mondial. Dar este important să ne asigurăm că facem acest lucru într-un mod cât mai eficient şi mai rentabil, contribuind în acelaşi timp la producţia şi consumul durabile. Prin urmare, punctele de vedere ale părţilor interesate din UE sunt foarte valoroase pentru noi şi aştept cu interes evaluarea şi ideile lor de îmbunătăţire.

Janusz Wojciechowski – comisarul european pentru agricultură


Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *