Coca-Cola ar putea rămâne fără îndulcitori artificiali din cauza crizei generate de coronavirus

Coca-Cola ar putea rămâne fără îndulcitori artificiali din cauza crizei generate de coronavirus

Coca-Cola a declarat că epidemia de coronavirus a afectat lanțul de aprovizionare al companiei, iar rezerva de îndulcitori artificiali ar putea scădea dacă virusul continuă să se răspândească.

CITEŞTE ŞI: Tehnologie finlandeză pentru fermierii români

Producția și exporturile au înregistrat întârzieri pentru furnizorii de îndulcitori artificali ai companiei Coca-Cola. Aceștia sunt folosiți în băuturile dietetice și fără zahăr.

Dezvăluirea a fost făcută în raportul anual al Coca-Cola.

Am demarat planurile pentru situații neprevăzute și nu anticipăm vreun impact de scurtă-durată asupra acestor întârzieri. Totuși, ne-am putea confrunta pe termen lung cu rezerve ceva mai scăzute ale ingredientelor, în cazul în care operațiunile de producție și export din China se vor deteriora.

– raportul Coca-Cola

Îndulcitorul artificial principal (KO) folosit de Coca-Cola în produsele sale conține aspartam, acesulfam de potasiu, sucraloză, zaharină, ciclamat de sodiu și glicozide derivate din steviol.

În raportul anual, compania a mai indicat că sucraloza – înlocuitorul zahărului cunoscut drept „Splenda” și folosit în produse precum „Diet Coke with Splenda” – reprezintă o „materie primă crucială”, obținută de la furnizorii din Statele Unite ale Americii și din China.

Compania nu a specificat însă exact ce îndulcitori ar putea afectați de întârzierile de producție și de export.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *