Finalul campaniei de informare a fermierilor dedicată măsurilor delegate de AFIR către APIA din PNDR 2014-2020

Finalul campaniei de informare a fermierilor dedicată măsurilor delegate de AFIR către APIA din PNDR 2014-2020

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a încheiat ieri seria sesiunilor de informare dedicate exclusiv beneficiarilor măsurilor delegate de AFIR către APIA din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, cu o ultimă conferință organizată în regiunea de sud-vest a țării, mai exact la Râmnicu Vâlcea.

CITEŞTE ŞI: Tehnologie finlandeză pentru fermierii români

Prin campania de informare derulată s-a urmărit eficientizarea implementării măsurilor de dezvoltare rurală gestionate de APIA și creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene aferente acestora.

Măsurile vizate au fost Măsura 10 – Agromediu și climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, Măsura 14 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor, Măsura 8 – Submăsura 8.1 – Împădurirea și crearea de suprafețe împădurite, Măsura 15 – Submăsura 15.1 – Plăţi pentru angajamente de silvomediu.

Am ajuns la finalul campaniei de informare pe care am derulat-o timp de aproape două luni, în toate regiunile țării, exclusiv pentru beneficiarii măsurilor delegate pe care le gestionăm din PNDR 2014-2020. A fost un adevărat tur de forță, prin care ne-am propus să mergem în mijlocul fermierilor cu informații și noutăți despre măsurile delegate, prezentate la nivelul și pe înțelesul fermierilor, astfel încât să reușim o îmbunătățire a accesării acestor forme de sprijin. La rândul lor fermierii au venit către noi cu problemele cu care se confruntă în accesarea măsurilor delegate, cu diverse spețe pe care au avut nevoie de clarificări punctuale. Cred că această campanie de informare a fost un câștig pentru toate părțile implicate. Pe de-o parte noi am reușit să cunoaștem mai amănunțit problemele cu care se confruntă fermierii, pe de altă parte fermierii au plecat acasă cu multe aspecte clarificate.Și astăzi, la ultima sesiune pe care am organizat-o la Râmnicu Vâlcea, prezența fermierilor a fost mareși am regăsit și aici același interes crescut pentru măsurile delegate, ca peste tot în țară. Trăgând linie, apreciem că această campanie de informare a fost un real succes, ceea ce ne motivează să organizăm și pe viitor astfel de evenimente dedicate fermierilor.

Adrian Pintea, directorul general al APIA


La conferința de la Râmnicu Vâlcea au participat fermieri din județele Olt, Gorj, Dolj, Mehedinți, Teleorman și Vâlcea.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *