APIA, campanie de informare pentru fermieri

APIA, campanie de informare pentru fermieri

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a demarat astăzi, la Arad, o campanie de informare în rândul fermierilor din vestul ţării, dedicată exclusiv măsurilor delegate de AFIR către APIA din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, cu scopul de a eficientiza implementarea acestora şi de a creşte gradul de absorbţie a fondurilor aferente măsurilor de dezvoltare rurală.

CITEŞTE ŞI: Tehnologie finlandeză pentru fermierii români

Principalele obiective ale campaniei de informare vizează creşterea gradului de vizibilitate şi a conştientizării în rândul actualilor, dar şi a potenţialilor beneficiari, cu privire la modul de accesare a măsurilor gestionate de APIA din PNDR 2014-2020, prin diseminarea informaţiilor relevante la nivelul şi pe înţelesul fermierilor.

APIA

Măsurile vizate sunt Măsura 10 – Agromediu şi climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, Măsura 14 – Plăţi în favoarea bunăstării animalelor, Măsura 8 – Submăsura 8.1 – Împădurirea şi crearea de suprafeţe împădurite, Măsura 15 – Submăsura 15.1 – Plăţi pentru angajamente de silvomediu.

Pornind de la convingerea că un fermier informat e un fermier puternic, am considerat că este foarte important şi util să venim în întâmpinarea nevoii fermierilor de a cunoaşte şi înţelege cât mai bine modul de accesare a acestor forme de sprijin, de a fi la curent cu noutăţile şi oportunităţile de finanţare şi de a-şi clarifica eventualele neclarităţi cu ajutorul lectorilor APIA prezenţi la conferinţă.

Adrian Pintea, directorul general al APIA

La conferinţa de la Arad participă fermieri din regiunea de vest a ţării, respectiv din judeţele Arad, Timiş, Bihor, Hunedoara, Caraş-Severin.

Campania de informare cuprinde şapte sesiuni derulate la nivel regional cu ajutorul lectorilor proprii, în perioada 15 ianuarie – 1 martie, după următorul calendar: 15 ianuarie – Arad, 22 ianuarie – Sălaj, 29 ianuarie – Sibiu, 5 februarie – Tulcea, 12 februarie – Suceava, 19 februarie – Prahova, 26 februarie – Vâlcea.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *