Suma pe care fermierii ar putea să o primească de la bugetul de stat pentru reducerea accizei la motorină

Suma pe care fermierii ar putea să o primească de la bugetul de stat pentru reducerea accizei la motorină

MADR ar putea asigura suma de 411.000 de lei pentru reducerea accizei la motorină în agricultură, ca ajutor de stat, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern.

CITEŞTE ŞI: Tehnologie finlandeză pentru fermierii români

Suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2020 este de 411.000,00 mii lei şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2020.

Proiectul de hotărâre de guvern privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, publicat pentru dezbatere publică pe site-ul MADR

Suma prevăzută de proiectul de act normativ va fi alocată plăților aferente ajutorului de stat pentru anul 2019, respectiv plăți restante perioada aprilie – iunie 2019, plăți restante perioada iulie – septembrie2019, precum și plăți aferente perioadei octombrie – decembrie 2019, se mai arată în document.

Adoptarea și aplicarea măsurilor prevăzute de proiectul de act normativ ar permite diminuarea efectivă a costurilor de producţie prin rambursarea sumelor reprezentând diferențele de accize și stimulează desfăşurarea în continuare a activităţilor din agricultură.

Suma se asigură în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Legea nr.5/2020 a bugetului de stat pe anul 2020.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *