Abator închis în Olanda din cauza încălcării regulilor de prevenire a răspândirii coronavirusului

Abator închis în Olanda din cauza încălcării regulilor de prevenire a răspândirii coronavirusului

Autorităţile olandeze au închis miercuri un abator din centrul ţării pentru încălcarea regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, întrucât lucrătorii erau transportaţi cu microbuze aglomerate, potrivit agenţiilor AFP şi DPA, citate de Agerpres.

PRODUS ÎN ROMÂNIA | Serele SupeR, o afacere de succes cu roşii cherry

Poliţia a intervenit la abatorul grupului Vion din oraşul Apeldoorn, după ce a constatat că transportul lucrătorilor nu se făcea în conformitate cu directivele instituite de autorităţile sanitare, au transmis într-un comunicat autorităţile regionale.

Potrivit presei locale, care citează Ministerul olandez al Agriculturii, în prima parte a zilei de miercuri au sosit la acel abator 18 microbuze cu lucrători imigranţi.

„Lucrătorii imigranţi ai abatorului erau transportaţi spre şi de la locul de muncă cu microbuze fără a se păstra distanţa obligatorie de un metru şi jumătate între pasageri”, a declarat un purtător de cuvânt al acestui minister.

Autorităţile din provincia Gelderland, în estul Olandei, lângă graniţa cu Germania, au anunţat vineri că aproximativ 600 de angajaţi ai unui abator din localitatea Groenlo deţinut de grupul Vion au fost plasaţi în carantină timp de două săptămâni, după ce numeroşi angajaţi au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, numărul acestora ajungând duminică la 147.

Şi la facilităţi de producţie din Germania ale grupului Vion s-au descoperit focare de coronavirus.

Joia trecută, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin Ambasada României la Haga, a anunţat că s-a autosesizat în legătură cu situaţia a 270 de cetăţeni români care lucrează la o companie de prelucrare a cărnii din Olanda, după ce doi dintre ei au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Numeroase focare de COVID-19 s-au declanşat în abatoare din mai multe ţări, printre care Germania, Franţa şi Spania, în timp ce în SUA tot mai multe abatoare sunt închise din cauza creşterii numărului lucrătorilor infectaţi cu noul coronavirus.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *