Două crescătorii de nurci din Olanda, contaminate cu COVID-19

Două crescătorii de nurci din Olanda, contaminate cu COVID-19

Autorităţile au închis duminică două crescătorii de nurci din sudul Olandei după depistarea unor animale pozitive la coronavirus, infectate probabil în urma contactului cu oamenii.

CITEŞTE ŞI: PRODUS ÎN ROMÂNIA | Serele SupeR, o afacere de succes cu roşii cherry

Fermele sunt situate la est de Eindhoven, în Brabantul de Nord, una dintre cele mai grav afectate regiuni din Olanda de epidemia de COVID-19, ţară în care au decedat 4.400 de persoane şi s-au înregistrat 37.000 de cazuri de infectare.

„Nurcile au prezentat semne de contaminare, precum dificultăţi respiratorii”, a precizat ministerul agriculturii într-un comunicat.

În urma testelor, s-a descoperit că aceste mamifere sufereau de COVID-19.

„Mai mulţi angajaţi ai fermei prezentau simptome ale coronavirusului, credem aşadar că aceştia l-au transmis animalelor”, a precizat ministerul.

Mai multe cazuri au demonstrat că animale precum nevăstuicile ”sunt receptive la virus”, a adăugat acesta, precizând că ”pentru moment nu există nicio dovadă că animalele de companie sau cele din crescătorii joacă vreun rol în propagarea virusului”.

Ministrul Agriculturii, Carola Schouten, a ordonat cu toate acestea închiderea unui drum care trece prin apropierea celor două ferme şi a sfătuit publicul să nu se apropie la mai puţin de 400 de metri de acestea.

Crescătorii vor trebui să semnaleze autorităţilor eventuale probleme respiratorii sau o creştere a numărului de decese în rândul nurcilor.

Creşterea nurcilor pentru blană este foarte controversată în Olanda. În 2016, cea mai înaltă instanţă judiciară din ţară a ordonat închiderea unor astfel de ferme până în 2024.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *