Sprijin financiar consistent pentru fermierii americani

Sprijin financiar consistent pentru fermierii americani

Preşedintele Donald Trump a anunţat un nou program de sprijin masiv pentru agricultorii americani, care sunt puternic afectaţi de impactul pandemiei de COVID-19 asupra celei mai mari economii mondiale.

CITEŞTE ŞI: PRODUS ÎN ROMÂNIA | Serele SupeR, o afacere de succes cu roşii cherry

Liderul administraţiei de la Washington, care vizează al doilea mandat în noiembrie, a profitat de briefingul său cotidian de presă privind lupta împotriva ravagiilor coronavirusului pentru a anunţa că 19 miliarde de dolari ajutor direct şi indirect sunt pe drum spre câmpiile ţării.

„Vom pune în aplicare un program de ajutorare de 19 miliarde de dolari pentru minunaţii noştri agricultori şi crescători de animale care trebuie să facă faţă repercusiunilor pandemiei mondiale”, a declarat preşedintele SUA.

Secretarul agriculturii, Sonny Perdue, a precizat că 16 miliarde de dolari vor merge direct la agricultori, iar restul de trei miliarde de dolari vor servi pentru achiziţionarea de produse alimentare proaspete pentru persoanele cele mai defavorizate.

Agricultorii rămân unul dintre stâlpii bazei electorale a lui Donald Trump.

Paradoxal, miliardarul republican a aruncat o parte a agriculturii americane în criză declanşând un costisitor război comercial cu China. Beijingul a ripostat ţintind cu precizie aceşti susţinători fideli ai preşedintelui şi lovind produsele lor cu uriaşe taxe vamale la import.

Donald Trump a făcut să fie plătite însă 28 de miliarde de dolari despăgubiri agricultorilor pentru a compensa pierderile provocate de închiderea pieţei chineze.

Serele SupeR – roşii cu gust de roşii
Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *