SUA ar putea impune taxe vamale suplimentare vinurilor franţuzeşti

SUA ar putea impune taxe vamale suplimentare vinurilor franţuzeşti

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a sugerat că ar putea impune taxe vamale suplimentare asupra vinurilor franţuzeşti, întrucât în opinia sa vinurile americane sunt afectate de concurenţa neloială, el reiterând în acelaşi timp ameninţarea cu noi taxe asupra produselor importante din China.

Franţa taxează mult vinul şi noi taxăm puţin vinul franţuzesc. SUA permite vinului franţuzesc, care este foarte bun, să intre gratis. Nu este corect, vom face ceva pentru a reechilibra asta.

Donald Trump

Şeful de la Casa Albă a criticat şi în luna noiembrie, într-o serie de mesaje postate pe Twitter, dezechilibrul comercial al SUA în relaţiile comerciale cu Franţa la capitolul produselor viticole.

Aceste noi comentarii ale sale survin în timp ce SUA şi UE poartă discuţii privind un acord comercial, în care Bruxelles-ul nu doreşte să fie inclus şi sectorul agricol.

Într-o declaraţie oficială, Donald Trump a criticat din nou şi practicile Chinei şi i-a dat un ultimatum omologului său chinez Xi Jinping.

Acuzând încă o dată China de manipulare a cursului monedei sale, preşedintele american a ameninţat cu impunerea unor noi taxe vamale asupra produselor chinezeşti dacă Beijingul anulează întrevederea sa cu Xi Jinping, preconizată să se desfăşoare la Osaka în marja summitului G20 din 28-29 iunie.

Cred că Xi Jinping va veni. Trebuie să ne întâlnim. Dacă aceasta se întâmplă, este foarte bine, dacă nu, este la fel foarte bine.

Donald Trump


Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *