Preţurile alimentelor au scăzut la burse pentru a treia lună consecutiv

Preţurile alimentelor au scăzut la burse pentru a treia lună consecutiv

Prețurile alimentelor la nivel mondial au scăzut pentru a treia lună, în august, în special zahărul, grâul și porumbul, potrivit Organizației pentru Alimente și Agricultură a Națiunilor Unite.

Indicele prețurilor alimentare FAO, care măsoară modificările lunare pentru un coș de cereale, semințe oleaginoase, produse lactate, carne și zahăr, a fost de 169,8 puncte luna trecută, de la 171,7 puncte în iulie.

De asemenea, FAO a estimat că livrările de cereale vor crește în perioada 2019/20 peste estimările anterioare.

Indicele FAO al prețurilor la cereale a scăzut cu 6,4% în luna august față de luna precedentă, din cauza reducerilor mari ale prețurilor grâului și porumbului.

În schimb, prețurile orezului au crescut.

Prețul zahărului a scăzut semnificativ și în luna august, cu 4% față de luna precedentă, în mare parte pe fondul unui real brazilian slăbit, care tinde să stimuleze exporturile de zahăr, susţin oficialii FAO.

Aceste scăderi nu au reușit să compenseze ascensiunile altor indici, printre care uleiul vegetal care s-a majorat cu 5,9%, în timp ce prețurile la carne și lactate au înregistrat creșteri de 0,5%.

FAO a declarat că livrările globale de cereale în 2019/20 ar fi trebuit să fie mai mari decât se preconizase anterior, la 2,708 miliarde de tone, în creștere cu 23 de milioane de tone față de ultima estimare înregistrată în iulie și cu aproximativ 55,4 milioane de tone peste nivelul anului 2018.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *