Petre Daea: "Rămânem pe primul loc la recolta de porumb şi floarea soarelui"

Petre Daea: "Rămânem pe primul loc la recolta de porumb şi floarea soarelui"

România a fost pe primul loc în Uniunea Europeană în ultimii doi ani la recolta de porumb şi floarea soarelui.

Ministrul Petre Daea crede că ţara noastră îşi va păstra poziţia şi în 2019, datorită producţiei care se va apropia de rezultatele din anii precedenţi.

În 2017 și în 2018 am fost pe primul loc la cultura de floarea soarelui și porumb în Uniunea Europeană și sunt premise ca și în acest an să ne păstrăm pe primul loc. Dacă în anul 2007, când am intrat în Uniunea Europeană, producția totală la cereale era în jur de 12 milioane de tone, în 2017 a fost de 27 de milioane de tone, în 2018 de 31 de milioane, iar anul acesta se preconizează că ne apropiem de rezultatele obținute în cei doi ani la rând.

Petre Daea, citat de Mediafax

Şeful de la MADR a justificat nivelul producţiei prin subvenţiile date de stat fermierilor, dar şi prin iniţiativa acestora de a se moderniza şi de a achiziţiona utilaje agricole performante şi datorită condiţiilor climatice.

Datorită faptului că în ultimii trei ani de zile, fermierii români au putut să își cumpere utilaje, mașini agricole performante, datorită faptului că condițiile climaterice au fost în general favorabile, spun în general favorabile pentru că au fost zone unde natura nu i-a ajutat pe fermieri, şi datorită că trei ani de zile la rând s-au dat subvențiile la timp pentru toți fermierii, acestea toate la un loc, au condus la realizarea unor producții constante timp de trei ani la rând, fără precedent pentru România, când am putut realiza producții în trei ani agricoli buni la rând. În atare condiții, producțiile pe care le-au obținut fermierii români, însumate la nivelul țării, au ajuns la nivele destul de înalte.

Petre Daea, citat de Mediafax


Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *