Permisele din 2019 pentru pescuit comercial în Delta Dunării, valabile până în luna iulie

Permisele din 2019 pentru pescuit comercial în Delta Dunării, valabile până în luna iulie

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) din Tulcea a decis prelungirea valabilităţii documentelor emise anul trecut pentru desfăşurarea în legalitate a activităţii de pescuit comercial până la începutul lunii iulie, a declarat, pentru Agerpres, guvernatorul rezervaţiei, Ion Munteanu.

PRODUS ÎN ROMÂNIA | Serele SupeR, o afacere de succes cu roşii cherry

Decizia a fost luată din cauză că Ministerul Mediului şi cel al Agriculturii nu au adoptat până acum ordinul comun privind efortul de pescuit şi cotele alocate pentru acest an, pe specii şi zone, act normativ în baza căruia ARBDD stabileşte cotele pe care pescarii trebuie să le îndeplinească în acest an, atât cotele, cât şi zonele de pescuit fiind trecute pe permisele pescarilor.

Spre deosebire de anii trecuţi, în acest an, am decis ca membrii Comisariatelor ARBDD din teritoriu să preia de la pescari documentaţia necesară avizării permiselor de pescuit comercial. Am eliminat astfel un efort pe care-l făceau pescarii, dar şi aglomeraţia de la sediul Administraţiei.

Ion Munteanu – guvernatorul rezervaţiei

Ion Munteanu a mai spus că, după încheierea prohibiţiei pescuitului în România, pescarii comerciali din Deltă îşi vor putea desfăşura activitatea în baza actelor emise anul trecut.

Potrivit ARBDD, anul trecut, cei 1.076 de pescari comerciali din Deltă au avut o cotă de aproximativ 4.150 de tone de peşte.

Prohibiţia pescuitului în România se va încheia pe data de 3 iunie, potrivit ordinului comun emis de Ministerul Mediului şi de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Este al doilea an consecutiv în care ARBDD emite după încheierea prohibiţiei pescuitului în România permisele pescuit comercial pescarilor din rezervaţie, din cauza lipsei actelor normative necesare emiterii acestor documente, în contextul în care anterior permiselor ajungeau la pescari înainte de reluarea pescuitului.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *