Pepenii româneşti prezenţi în pieţele agroalimentare, etichetaţi corespunzător

Pepenii româneşti prezenţi în pieţele agroalimentare,  etichetaţi corespunzător

Începând cu această săptămână, producătorii din bazine legumicole consacrate precum cele din Dolj, Brăila, Buzău, Ialomiţa şi Giurgiu recoltează şi livrează către consumatori cantităţi din ce în ce mai mari de pepeni, condiţiile climatice din acest an asigurând producţii mari şi de calitate foarte bună.

Din binecunoscuta zonă Dăbuleni se livrează către pieţele agroalimentare din Bucureşti şi din ţară sute de tone de pepeni proaspeţi, cantităţile ce urmează a fi recoltate şi livrate aflându-se într-o continuă creştere.

Pentru a nu se crea confuzii printre consumatori, pentru identificarea producătorilor autohtoni şi a pepenilor româneşti se aplică măsura etichetării standard, conform ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 225/2017.

Eticheta cuprinde informaţii privind denumirea producătorului, localitatea de origine, data recoltării şi preţul cu amănuntul.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin inspectorii din cadrul direcţiilor pentru agricultură judeţene, se asigură în permanenţă că prin verificările efectuate sunt respectate prevederile Legii nr. 145/2014 şi ale OMADR nr. 225/2017, astfel încât consumatorii să fie corect informaţi asupra provenienţei fructelor şi legumelor din pieţele agroalimentare.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *