Orban: "Adoptarea bugetului de stat până la finalul anului, extrem de importantă"

Orban: "Adoptarea bugetului de stat până la finalul anului, extrem de importantă"

Premierul Ludovic Orban a declarat, astăzi, că este extrem de important ca bugetul de stat şi bugetul asigurărilor de stat pentru anul viitor să fie adoptate până la finalul acestui an.

CITEŞTE ŞI: Tehnologie finlandeză pentru fermierii români

N-am discutat acest lucru, decât că am discutat cu colegii din Guvern, din partid şi cu parteneri din coaliţie că este extrem de important ca bugetul să fi aprobat până la sfârşitul anului. Povestea asta cu amânarea până în martie a adoptării bugetului numai pentru a nu declanşa noi cheltuieli de investiţii… Deci, toate autorităţile locale, toate firmele, toţi cetăţenii trebuie să cunoască prevederile legii bugetului de stat şi a legii bugetului asigurărilor sociale până la sfârşitul anului, astfel încât să-şi adapteze acţiunea. Autorităţile locale trebuie să-şi adopte bugetele într-un termen cât mai scurt, astfel încât să poată să declanşeze toate proiectele de investiţii pe care le-au planificat pentru 2020. De asemenea, firmele să-şi adapteze politica firmei. De asemenea, fiecare cetăţean, mai ales angajaţii din sectorul public, persoanele care au pensii sau care au alte forme de ajutor trebuie să ştie foarte clar la ce venituri trebuie să se aştepte în cursul acest an.

Ludovic Orban

Premierul a dat asigurări că proiectul de buget va fi gata până la 15 decembrie la nivelul Ministerului de Finanţe.

Va fi gata! Ministrul Finanţelor a început a şi lucrat în paralel proiectul de buget numai că noi a trebuit să aprobăm pe repede OUG privind rectificarea bugetară va fi gata la termen.

Ludovic Orban
Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *