Orban, la Bruxelles: "Interesul nostru major este menţinerea unei finanţări consistente pentru agricultură"

Orban, la Bruxelles: "Interesul nostru major este menţinerea unei finanţări consistente pentru agricultură"

Ludovic Orban a avut, la Bruxelles, întrevederi cu mai mulți oficiali europeni, printre care președintele Consiliului European, vicepreședintele CE, comisarul pentru extindere, comisatul responsabil cu bugetul UE și negociatorul-șef din partea UE pentru Brexit.

CITEŞTE ŞI: Tehnologie finlandeză pentru fermierii români

Premierul le-a transmis acestora că printre prioritățile României se numără menținerea unei finanțări solide pentru coeziune și asigurarea convergenței în privința plăților directe la hectar.

Am precizat punctele noastre de vedere, menținerea unei finanțări solide pentru coeziune, care să pemită României utilizarea acestor fonduri pentru a asigura o dezvoltare economică și o apropriere de nivelul mediu de venit pentru cetățenii români. De asemenea, interesul nostru major pentru menținerea unei finanțări consistente pentru agricultură, atât pe pilonul I cât și pe pilonul II. De asemenea, asigurarea convergenței în ceea ce privește plățile directe la hectar, aducerea subvenției la hectar la un nivel cât mai apropiat de nivleul mediu european.

Ludovic Orban

Premierul a subliniat că România este interesată, totodată, de modul în care se constituie și va fi utilizat fondul pentru o tranziție dreaptă.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *