Lone Star Funds achiziţionează divizia de produse chimice pentru construcţii de la BASF

Lone Star Funds achiziţionează divizia de produse chimice pentru construcţii de la BASF

BASF și o companie afiliată Lone Star – fond de investiţii global cu capital privat – au semnat un acord de vânzare-cumpărare pentru divizia de produse chimice pentru construcții aparținând companiei BASF, se arată într-un comunicat de presă.

Prețul de achiziție, raportat în cash și fără datorii, este de 3,17 miliarde de euro.

Data estimată pentru realizarea tranzacției este al treilea trimestru al anului 2020, depinzând și de aprobarea autorităților relevante din domeniul competiției.

Ne dorim să găsim diviziei noastre de produse chimice pentru construcții o platformă în care să își poată pune în valoare întregul potențial. Sub umbrela companiei Lone Star, Divizia de Produse Chimice pentru Construcții poate să se înscrie pe o direcție de creștere, având avantajul unei abordări specifice industriei.

Saori Dubourg, membru al Comitetului de Directori Executivi al BASF SE și responsabil pentru Divizia de Produse Chimice pentru Construcții

CITEŞTE ŞI: Tehnologie finlandeză pentru fermierii români

Operaţiunile BASF de Produse Chimice pentru Construcții se potrivesc foarte bine cu portofoliul nostru, completând investițiile pe care le-am făcut în industria materialelor pentru construcții. Avem un mare respect pentru competența experților din cadrul diviziei de produse chimice pentru construcții a BASF, recunoscuți la nivel de industrie, și a căror performanță este susținută de un istoric consistent în privința produselor inovative, dar și de proiecte convingătoare de cercetare şi dezvoltare pentru viitor. Avem încredere că împreună vom avea o abordare de piață orientată pe creștere.

Donald Quintin, președinte pentru Europa al Lone Star

Cu peste 7.000 de angajați, divizia de produse chimice pentru construcții a BASF deține centre de producție și birouri în peste 60 de țări și a generat vânzări de peste 2,5 miliarde de euro în anul 2018.

Semnarea acordului are efect imediat asupra raportării grupului BASF. Retroactiv, începând cu data de 1 ianuarie 2019, vânzările și profitul diviziei de produse chimice pentru construcții nu mai sunt incluse în cifra de afaceri, EBITDA (profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare) și EBIT înainte de cheltuieli excepţionale ale grupului BASF.

Datele financiare pentru anul anterior vor fi ajustate în consecință (vânzările grupului BASF după ajustare pentru 2018: 60,2 miliarde de euro, EBITDA după ajustare pentru 2018: 8,970 miliarde de euro, EBIT după cheltuieli excepţionale ajustat pentru 2018: 6,281 miliarde de euro).

Până la încheierea tranzacției, profitul va fi raportat la veniturile după taxe ale grupului BASF ca element separat – venituri după taxe din operațiuni sistate.

Lone Star este o companie de investiţii cu capital privat, care investește la nivel global în imobiliare, capital, credite și alte active financiare.

De la crearea primului fond, în anul 1995, Lone Star a organizat douăzeci de fonduri de capital privat cu un angajament de capital agregat în valoare de aproximativ 85 de miliarde de dolari.

În calitatea sa de investitor cu capital privat de top în domeniul materialelor de construcții și al industriilor adiacente, Lone Star are o experiență internațională vastă în sector și un portofoliu de investiții puternic, atât în Europa, cât și în America de Nord.

BASF are peste 122.000 de angajați. Portofoliul său cuprinde șase segmente: produse chimice, materiale, soluții industriale, tehnologii pentru suprafețe, nutriție și îngrijire și soluții pentru agricultură.

BASF a înregistrat vânzări de aproximativ 63 de miliarde de euro în 2018.

Acțiunile BASF se tranzacționează la bursele din Frankfurt (BAS) și Statele Unite ale Americii sub formă de Certificate americane de depozit (BASFY).

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *