Finanţare dublată pentru protecţia pădurilor

Finanţare dublată pentru protecţia pădurilor

Cancelarul Olaf Scholz a anunţat luni, la conferinţa COP27 care are loc la Sharm-el-Sheikh, în Egipt, că Germania îşi va dubla finanţarea pentru protecţia pădurilor la nivel global de la un miliard la două miliarde de euro, informează agenţia dpa, citată de Agerpres.

Germania va oferi, de asemenea, 170 de milioane de euro pentru o umbrelă globală de protecţie menită să atenueze pagubele cauzate de dezastre precum seceta, uraganele sau inundaţiile.

Ambele proiecte vor fi finanţate din fondul anual pentru climă al Germaniei, care va creşte de la 5,3 miliarde la 6 miliarde de euro până în 2025.

De asemenea, în discursul său, Olaf Scholz a avertizat împotriva unei „renaşteri a energiei fosile” precum petrolul, gazele şi cărbunele: „În ceea ce priveşte Germania, eu spun că nu va exista aşa ceva”.

Cancelarul Olaf Scholz a reiterat obiectivul Germaniei de a atinge neutralitatea climatică până în 2045.

„Nu mai puţină, ci mai multă viteză, mai multă ambiţie, mai multă cooperare în domeniul tranziţiei la energiile regenerabile este imperativul timpului nostru”, a spus Scholz, adăugând: „Angajamentele noastre hotărâte faţă de protecţia climei trebuie să fie urmate de acţiuni la fel de hotărâte”.

Se estimează că 420 de milioane de hectare de pădure s-au pierdut din 1990, adică aproximativ cât dimensiunea Uniunii Europene, conform guvernului german. Un procent de 88% din distrugerea pădurilor este generat de agricultură.

Sursa foto: esslinger-zeitung.de

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *