Cârnaţii de Pleşcoi, protejaţi şi recunoscuţi la nivel european

Cârnaţii de Pleşcoi, protejaţi şi recunoscuţi la nivel european

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunţat astăzi înregistrarea cârnaţilor de Pleșcoi ca produs de indicație geografică protejată.

Conform procedurilor de înregistrare a unei denumiri în Registrul Denumirilor de Origine Protejate și al Indicațiilor Geografice Protejate, nu a fost depusă în termenul legal nici o declarație de opoziție.

CITEŞTE ŞI: Uscătoarele mobile produse de Antti Teollisuus, de acum şi cu finanţare de tip leasing. Tehnologie finlandeză pentru fermierii români

Astfel, potrivit termenelor regulamentului de punere în aplicare al Comisiei Europene, produsul „Cârnații de Pleșcoi” (IGP) dobândește denumirea de indicație geografică protejată, la 20 de zile de la publicarea Regulamentului în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, deci termenul curge de la data de 4 octombrie 2019.

Asociația pentru promovarea cârnaților de Pleșcoi, înființată în anul 2009, a solicitat protecția la nivel european din dorința de a duce mai departe tradiția și de a păstra gustul autentic al cârnaților de Pleșcoi.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *