Adrian Oros, întâlnire cu ambasadorul Franţei la Bucureşti. Subiectele discutate

Adrian Oros, întâlnire cu ambasadorul Franţei la Bucureşti. Subiectele discutate

Adrian Oros a primit-o astăzi, la sediul MADR, pe Michele Ramis, ambasadorul Franţei la București.

CITEŞTE ŞI: Tehnologie finlandeză pentru fermierii români

Aceasta a fost însoțită de Marie-Luce Ghib, consilier agricol regional pentru România, Bulgaria și Serbia, și de Michel Cywinski, șeful misiunii economice.

La întâlnire au mai participat secretarul de stat Emil Florian Dumitru și directori din cadrul direcțiilor de specialitate ale MADR.

Pe parcursul discuției cu ambasadorul Franţei la București, subiectele principale au vizat poziționarea celor două state în raport cu viitoarea Politică Agricolă Comună, plafonarea, actualizarea cooperării bilaterale în cadrul parteneriatului strategic între Franţa şi România, cu o atenție deosebită pentru sectorul zootehnic, cu accent pe sectorul bovin și cel ovin, specializat pe producția de carne de calitate.

Totodată, va fi consolidată componenta de cercetare a cooperării agricole, precum și cea din domeniul silviculturii, anunţă MADR.

Cele două părți au abordat în cadrul întâlnirii și măsurile de mediu și climă, fermele de familie, stimularea asocierii, învățământul agricol și cercetarea – schimburi de experiență, convergența plăților directe, invitarea României de a se alătura inițiativei lansate de Franța „4 pe 1000: sol pentru securitate alimentară și climat” și stadiul la care se regăsește țara noastră cu privire la această inițiativă.

În intervenția sa, ministrul Adrian Oros a subliniat că în viitorul programului național strategic, fondurile din Pilonul II (dezvoltare rurală) vor fi direcționate pentru consolidarea fermelor de familie și transformarea fermelor de subzistență în ferme comerciale, ținând cont de aspectele proprii ale țării noastre.

Am inițiat un proces de întâlniri cu țările din sud-estul Europei, cu o specificitate similară României, pentru a avea o abordare comună cu privire la acest subiect în viitoarea PAC. Referitor la problema plafonării, România consideră că fiecare stat membru ar trebui să fixeze nivelul acesteia, în funcție de particularitățile întâlnite.

Adrian Oros


Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *