Tema producerii de sămânţă în sectorul legumicol, în atenţia MADR

Tema producerii de sămânţă în sectorul legumicol, în atenţia MADR

La solicitarea secretarului de stat Emil Dumitru (foto), astăzi, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a avut loc o întâlnire de lucru pe tema producerii de sămânță autohtonă în sectorul legumicol, cu reprezentanții stațiunilor de cercetare de la ICDLF Vidra, SCDL Buzău, SCDL Bacău și SCDL Iernut.

De asemenea, au participat și reprezentanții OIPA Legume-Fructe.

Pentru a avea o imagine în ceea ce privește cantitatea de sămânță de legume din soiuri autohtone care se produce în România, secretarul de stat Emil Dumitru a solicitat reprezentanților stațiunilor de cercetare prezente la întâlnire, să elaboreze un material cu potențialul de producție al fiecărei specii legumicole în parte. Solicitarea vine din necesitatea de a acoperi cererea fermierilor interesați.

Reamintim că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale promovează politici pentru susținerea produselor agricole, inclusiv a produselor legumicole în vederea asigurării pieței interne cu produse de calitate românești. În egală măsură, Emil Dumitru și-a exprimat dorința de a avea un dialog constant cu producătorii din marile bazine legumicole astfel încât să putem îmbunătăți programele derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și, în timp, să se realizeze o multiplicare a semințelor autohtone pentru soiurile de legume.

MADR


Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *